Trainingbloggen

Tidsstyring – lær raske teknikker for økt kvantitet og kvalitet

paper-3213924_1920

Tenk på all den tiden du ville spart hvis du kunne tatt «første kontakt» med flere mennesker samtidig.

Å strukturere seg selv på en god måte er for mange en utfordring. De fleste erkjenner behovet, men kommer ikke i gang. 

Aktivitetsstyring – gi deg selv ansvar for tiden som blir brukt

Tid kan ikke styres, det bare er. Det som styres er aktivitetene dine, og hvor omfattende du velger å gjøre dem. Aktivitetsstyring er nøkkelen. 

hurry-3362586_1920

Det påstås at vi som regel faller i én av følgende feller:

  • Vi planlegger ikke
  • Vi planlegger for mye
  • Vi gjør ikke det vi har planlagt

For å få i gang en prosess er det nødvendig å gjennomføre handlinger. Det gjelder både jobborganisering, planlegging, endring av arbeidsatferd og fokusering på de mest lønnsomme aktiviteter.

 

Vår påstand er: Du utnytter ikke potensialet ditt. Aktivitetsstyring handler om å sette av en spesifikk mengde tid på et sett med spesifikke arbeidsoppgaver. 

Vi tror at du kan øke kapasiteten din betraktelig ved hjelp av disse små justeringene:

(Enkelte av tipsene i denne artikkelen er hentet fra konsulent og businessrådgiver Justin Hitt

Sett av tid til salg

Selv om vi lever i en tid med nymoderne metoder for salg, er det en myte at tid til oppfølging fra en selger er overflødig. Salgsyrket er lagt fra «old fashion» og teknologien kan ikke erstatte denne rollen helt. Det er tross alt menneskene som utgjør din business – og det inkluderer de menneskene som jobber for å selge tjenestene dine du så hyppig markedsfører.

briefcase-2931442_1920

Poenget er at du trenger 5 effektive salgskanaler, minst. Du må sette av tid og penger i ukesbudsjettet til salgsrelatert aktivitet. Ikke minst, så fortjener dine kunder en person og et ansikt å henvende seg til for å snakke om dine tjenester.

Gjennomføringen: Lag aktivitetsstyring av uken og legg inn tid i kalenderen din til å utøve salgsrelatert aktivitet. Det kan for eksempel være at du bestemmer deg for at du hver dag mellom 09:00 – 12:00 skal drive oppsøkende salg. Eller at du dedikerer 2 dager i uken til salgsarbeid, for eksempel hver tirsdag og torsdag. Eller 1 dag i uken: f.eks. torsdager. Prøv å holde deg til planen.

Sett av tid til læring

Du tror kanskje at du ikke har tid til læring? Problemet med den tankegangen er at du dermed vil nedprioritere å lære deg noe nytt eller å utvikle deg og ditt selskap. Hvis du virkelig ønsker å selge mer relatert til dagens marked, bør du være villig til å investere i din egen læring. Hvis ikke, hvordan kan du forvente å nå dine mål?

student-147783_1280Hvorfor læring? Fordi dagens suksess bygger på ferdigheter du allerede innehar og mestrer. For å få ytterligere fremgang må du enten spare betraktelig på din egen tid, eller forbedre dine ferdigheter. Svært ofte vil litt opplæring, kursing og utdanning hjelpe deg med å få bedre resultater. Men ikke la deg stoppe opp der. Når du investerer i kurs og læring for deg selv, enten gjennom å sette av tid til å lese bøker, betalte kurs eller begge deler – så vil du forbedre din egen evne til å selge mer innen et hvilket som helst marked.

Derfor tilbyr vi her i Training kursing innen salg, nemlig Salgsskolen.

Men vi er også opptatt av å gi deg nyttig informasjon som ikke koster deg noe – her på bloggen vår. Hvis du ønsker å abonnere på det siste fra vår blogg kan du gjøre det her.

Du kan også melde deg på Salgsskolen vår nå. Å gå på kurs og ta et aktivt steg i å trene på å lære deg nye metoder for salg vil ha stor betydning for dine fremtidige resultater.

Sikre deg din plass i dag

Ansett en assistent

Noe vi ofte lover oss selv, som ofte glipper, er å kutte ned på antall timer vi jobber hver dag og hver uke. Hvis dette er tilfellet for deg, altså at du jobber 10-12 timer om dagen, eller over 50 timer i uka, bør du seriøst vurdere å skaffe deg såkalt «sales support» - eller sagt på en annen måte: en assistent. 

support-303213_1280

Det er en grunn til at flinke og suksessfulle mennesker benytter seg av assistent eller sekretær. Det gjør deres eget arbeid med effektivt. Helt enkelt.

En ting er et ønske om forandring, en annen ting er å faktisk ha tid til å gjennomføre disse endringene. Selvsagt må du være med på utarbeidelsen av strategien og innholdsplanen, men når dette er gjort er jo håpet at det meste går av seg selv. En ting mindre for deg å tenke på. Se på investeringen som din mulighet til å frigjøre egen tid.

Prøv å få et personlig forhold til assistenten din eller konsulenten din på samme måte som du har til regnskapsføreren. De er der når du trenger dem. Og det betaler du litt for. 

Lær å «gi slipp»

Dette henger sammen med det forrige punktet. Ja, vi har så lyst til å holde i alle trådene selv. I hver minste detalj. Og alt skal være perfekt før vi sender det fra oss.

Først må du lære deg at «OK» er mer enn godt nok! OK er faktisk, som Petter Stordalen sier: kjempebra
20% av din tid står for 80% av resultatet. Hvis du nå introduser en «OK-standard», så frigjør du en stor mengde tid til å utføre andre aktiviteter du ønsker å gjøre. Husk: Det perfekte er det godes fiende.

Sist men ikke minst må du også lære deg kunsten å lære opp de du omgås til å utføre dine oppgaver. Da må du kunne gi slipp og gi assistenten «frie tøyler». Okay, kanskje det ikke blir helt slik du hadde sett for deg, men kanskje det blir nettopp det du ønsket: noe forfriskende nytt?

På den måten kan du selv gi slipp på enkelte sider av bedriften din. Det tar kanskje litt tid å endre din innstilling fra «perfekt» til «helt ok», men etter hvert kan alle disse tingene betyr at du kan lene deg tilbake i stolen og bare… ”ahhhhh…!” (mer egentid for meg). 

adult-2449725_1920

Tiltrekk deg (og fokuser) på de «riktige» kjøperne

Når du har omstrukturert kalenderen din og der satt av tid til salg og opplæring, og i tillegg har skaffet deg en assistent som kan hjelpe deg å utføre deler av jobben er det tid for å ta tidsstyring til et nytt nivå.

Training-Team-Utvikling

Observer, studer og dernest lær deg å forstå hvordan dine kunder interagerer med din løsning og de problemene ditt produkt er med på å løse. Koble så sammen denne innsikten med din markedsføringsstrategi – og du vil ligge milevis foran din nærmeste konkurrent siden du gjennom dette vil tiltrekke deg de riktige kjøperne som vann til en tørr svamp.

Husk at nå sitter forbrukerne i førersetet. I dag handler alt om å treffe kunden og å vise at du forstår dem ved at du tilbyr dem innhold som er relevant for dem, og som ikke oppleves som masete. Da vil de komme til deg av seg selv, i stedet for at du selv maser på kunden.

Tankegangen rundt dette, uansett om det er snakk om markesføringstrender som «inbound marketing» eller analysene du gjør i en forretningsplan, er uansett viktig for å spare tid: du må vite hvem du ønsker å nå, og hvorfor. Slik slipper du å kaste bort tid på å prøve å nå alle, når dette både vil være tidsineffektiv og bortkastet for bunnlinjen.

LES OGSÅ: Styr mot resultat - Slik tar du ledelsen i kundemøter!

Ta et oppgjør med egen metode og arbeidssituasjon

Frustrasjon

Så, hva har så alt dette å si for å selge mer, nettverksbygging av fremtidige nye prospekter og kunder og en økning i dine salgsresultater? Først og fremst: spør deg selv dette:

  • Matcher ditt «perfekte verden»-bilde med din reelle salgssuksess?
  • Er salgsinntjeningen og dine resultater tilfredstillende for deg slik de er I dag?
  • Er du der hvor du ønsket å være for 5 år siden, eller har ting sklidd ut?

1-Tidsstyring

Hvis du har tatt deg tid til å stille deg selv disse spørsmålene – og svare på dem, så er du sannsynligvis litt fed up av deg selv akkurat nå. Det er bra. Det betyr nemlig at du har muligheten til å ta et oppgjør med din egen metode og situasjon, og dermed forandre dette til det bedre.

Poenget er: Det handler om at dagens selgere må være i forkant av kjøperne sine, hele tiden. Det betyr litt reising, å ta opp telefonen minst 1 gang i uka, å forfatte en selgende e-post som treffer en liste der du kjenner til interessene til mottakerne minst 1 gang i uka – og ikke minst så betyr det at du produserer regelmessige salgsaktiviteter - hver uke.

Restulatene du ønsker er ikke utenfor din rekkevidde bare du vet hvordan du skal nå dem.

salg guide training

SHARE THIS STORY | |

Søk

Nye artikler

Abonner på bloggen