Trainingbloggen

Styr mot resultat - Slik tar du ledelsen i kundemøter!

Hva hadde skjedd dersom du fikk enda mer uttelling i salgsmøtene dine? Hvis du selger på hvert 4. salgsmøte i dag, hva ville det bety for din evne til å lykkes om dette økte til hver tredje, eller hvert andre?

workplace-1245776_1920

Utvilsomt - ganske mye. Bedre styring av kundemøter gir god uttelling på bunnlinjen!

For mange bedrifter er kundemøtet selve motoren i salget. Jo flere møter jo flere salg - ikke sant? I hvertfall i teorien. Men som vi vet er teorier ofte nettopp, kun teorier. Ikke noe nytt i det, ikke sant?

Skrot «En perfekt verden»-teorien

Teorier tar ofte utgangspunkt i en perfekt verden der kunden du møter alltid er superinteressert i dine produkter og egentlig har bestemt seg for å kjøpe allerede. Du er langt bedre enn dine konkurrenter. Kunden har åpen lommebok og de er klare til å la deg fortelle om dine produkters fortreffelighet. Ka-ching! Just seal the deal - and head back home!

Om det bare var så vel. Som salgstrenere gjennom mange år opplever vi at det å holde gode salgsmøter er en kunst vi stadig må trene på. Hvert møte er en ny arena for å trene og bli bedre. Gjennom til sammen over 50 år i salg har vi funnet fram til noen punkter vi har sett fungere for å få møtet til å gå i den retningen du vil. 

New call-to-action

Her følger tre steg til bedre kundemøter:

1. Du må lede møtet; Helst uten at det virker for konstruert. Som selger har du som regel tatt initiativet til møtet. Kunden forventer at du har en agenda og tar styringen. Lar du kunden ta roret går møtet etter kundens plan. Da kan det fort resultere i at du ikke kommer i posisjon, ikke får avdekket behov og heller ikke lander salget.

2. Du må ha en plan: Ja, rett og slett en plan på hva du skal oppnå. Hvordan? Dette tipset hjelper mange: se for deg hva du skal notere i CRM'et når du kommer tilbake på kontoret. Vet du ikke hva du skal notere i CRM før du møter kunden - vet du heller ikke hva målet ditt er. Så enkelt som det.

3. Du må ha kvalifisert kunden på forhånd. Logisk nok, men fort gjort å glemme. Møter for møtets skyld ser kanskje bra ut på statistikken, men i praksis kaster du bort tid hvis du ikke møter de rette bedriftene. Grunnlaget her legger du i måten du prospekterer på, som jo også er en kunst.

Med disse tre enkle stegene bør du komme vesentlig lenger enn uten. Du stiller forberedt, vet hva du vil, går etter planen og kommer oftere i mål. 

Gjennom Salgsskolen tilbyr vi effektive og engasjerende treninger som gjør deg bedre i stand til å styre dine kundemøter til bedre resultater. 

Ønsker du å en uforpliktende resultatprat er du velkommen til å ta kontakt.   

salg guide training

SHARE THIS STORY | |

Søk

Nye artikler

Abonner på bloggen