Trainingbloggen

Salgscoaching - gir uslåelige resultater

Salgscoaching - gir uslåelige resultater

En undersøkelse utført av The Sales Executive Council undersøkte tusenvis av selgere og fant ut at med rett coaching steg deres langtidsresultater med opp til 19%.

Og det stopper ikke der. En annen studie utført av CSO Insights avslørte sammenhengen mellom oppnådde salgsresultater og salgscoaching. Ved tett og god salgscoaching klarte 94,8% av selgerene å nå budsjett - og kun 84,5% nådde budsjett ved dårlig salgscoaching. 

I følge en artikkel om salescoaching fra Hubspot er med andre ord er ingen annen produktivitetsinvesteringer i nærheten av samme sterke påvirkning av salgsresultatene -over tid.

Hva er salgscoaching?

Vi i Training mener god salgscoahing tar utgangspunkt i hver enkelt selger. Behandler du alle likt blir det faktisk urettferdig til slutt. For der én selger sliter med closing, kan en annen slite med å få nok møter. Da sier det seg selv at én medisin mot alt ikke fungerer særlig bra. Salgscoaching, til forskjell fra ren undervisning, skiller seg ut ved at vi ikke leverer et minste felles multiplum (one-size-fits-all), en "fasit" eller kun ensidig snakker om tall eller teknikker. Alle vet hvilke tall de skal levere - utfordringen ligger i å nå dem. Med andre ord, vi må dykke litt dypere. 

Når vi kommer dypere oppdager vi hvilke knapper vi skal trykke på for å oppnå bedre resultater. For noen dreier det seg rett og slett om prioriteringer. Vi har jobbet med firmaer som har økt salget betydelig når de ble klar over hvilke oppgaver de burde gjøre foran andre. Når de ble klar over hvor resultatene ble skapt, og fokuserte på dette, løsnet salget.

Andre ganger kan det være snakk om ren mental innstilling til eget arbeid og hvordan dette påvirker kunden i andre enden. Dette er bare noe av det salgscoaching kan hjelpe til med - slik at du får et tydeligere overblikk og dermed vet hva som gir nettopp deg og dine bedre resultater.

Hvem har nytte av salgscoaching? 

I Training er vi spesialister på å hjelpe andre i å nå bedre resultater. Typisk jobber vi med salgssjefer/ daglige ledere, og folkene deres. Vi støtter deg som leder til å bli en tryggere rollemodell for folkene dine. Vi kan hjelpe deg til å finne frem til hvordan du kan bli ditt beste "jeg". Sammen kartlegger vi hva som skal til for at du skal frigjøre enda mer kraft og motivasjon til å nå målene dine - og litt til. 

Med riktig kompetansepåfyll, regelmessige møter, tett samarbeid og klare aktivitetsmål lager vi sammen en plattform du kan jobbe ut i fra for å lykkes.

Er salgscoaching noe for meg?

Er du ansvarlig for salget i din bedrift? Leder du en gruppe selgere? Skulle du ønske at dere fikk ut litt mer av potensialet? Kort sagt ønsker du bedre resultater? Ja da er det stor sannsynlighet for at du vil ha god effekt av salgscoaching.

Salgscoaching er en investering som alltid skal lønne seg. 

Ta kontakt for en uforpliktende prat - så vil du få vite mer om hva vi kan gjøre for deg.

Les mer om salgscoaching her.

 

 

SHARE THIS STORY | |

Søk

Nye artikler

Abonner på bloggen